Αυτή την εβδομάδα την αφιερώσαμε στα παιδιά όλου του κόσμου. Διαβάσαμε το βιβλίο με τίτλο : « Μια ζωή σαν τη δική μου » της Unicef για να ενημερωθούν τα παιδιά για το πώς ζουν τα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Τα παιδάκια κατάλαβαν ότι ανεξάρτητα από το χρώμα δέρματος, τη γλώσσα , τη θρησκεία, τις συνήθειες όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν ανάγκη από τροφή, νερό, αγάπη, στοργή, μόρφωση, παιχνίδια.

Έπειτα διαβάσαμε το παραμύθι « Ο άσπρος και ο μαύρος κότσυφας » . Τι γίνεται όταν ο μαύρος κότσυφας επισκέπτεται το γλαρονήσι ; Αναφέρεται στην αποδοχή του διαφορετικού. Επίσης φτιάξαμε ινδιάνικα και κινέζικα προσωπεία καθώς και ινδιάνικα καπέλα. Τα παιδάκια φόρεσαν τα ινδιάνικα καπέλα και χόρεψαν και τραγούδησαν το ινδιάνικο τραγούδι « ζουμπαλάγια ». (φωτογραφία)

Ακόμα στα πλαίσια των εικαστικών φτιάξαμε κολλάζ με τα παιδιά όλου του κόσμου.(φωτογραφία)

Παίξαμε κουκλοθέατρο : « Ο Ινδιάνος ». (φωτογραφία)

Φτιάξαμε και χορέψαμε το γαϊτανάκι τραγουδώντας παράλληλα το ποίημα του Γ. Ρίτσου « Αν όλα τα παιδιά της γης». (φωτογραφία)

Αλήθεια πώς χαιρετιούνται τα παιδιά όλου του κόσμου; Τι χειρονομίες κάνουν ; Τα παιδιά αναπαριστάνουν πώς χαιρετιούνται οι Εσκιμώοι που ακουμπούν ο ένας τη μύτη του άλλου κτ.λ.. (φωτογραφία) Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες στο Φώτο Album.